Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Deventer

Sam&ko

Kookworkshop Overheerlijk Soep en Sla

Door Leven in Deventer
Datum woensdag, 19 juli 2017
Tijd Van 15:00 tot 17:00
Adres Maatmansweg 3
Plaats Deventer
De lekkerste soep en sla komt uit Overijssel. Wil jij leren om van de lekkerste producten uit Overijssel je eigen soep of salade te maken? Kom dan naar de workshop op woensdag 19 juli van 15 - 17 uur bij De Ulebelt (Maatmansweg 3, 7425 NC Deventer). Je snijdt de verse producten zelf, maakt een bouillon, gebruikt verse en gedroogde kruiden en maakt vervolgens van deze bouillon een smakelijke en verrassende soep. Of maak van verschillende prachtige ingrediënten een heerlijke salade. Smaakexpert Janneke Donders (Boer aan Tafel uit Deventer), leert je de kneepjes van het vak. 
 
Wij zorgen voor lokale producten. Neem gerust zelf ingrediënten mee. Bijvoorbeeld groenten of kruiden uit je eigen (moes)tuin of een echte Deventer of Sallandse specialiteit. Daardoor kun je jouw soep uniek maken! Zowel kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen kunnen kosteloos meedoen. Bij de kinderen verwachten we wel dat er een volwassene mee komt.  De workshops starten om 15:00 en eindigen om 17:00. 
 
De gemaakte soepen en salades doen mee in de wedstrijd. Zodra jouw gerecht klaar is, zet je het op de foto. De foto’s en recepten worden kort na de workshop via JIJ&Overijssel gedeeld en kunnen geliked worden. De tien deelnemers met de meeste stemmen komen terecht in de top 10. Deze worden tijdens het Provincie Festival op zaterdag 9 september (van 14.00 tot 16.00 uur) opnieuw gemaakt en door een vakjury beoordeeld.

Aanmelden voor de workshop via www.overheerlijk.nu
 
Wie wil weten hoe de ingrediënten voor de soepen en salades worden gemaakt kan een wandel en vijf fietsroutes langs boerderijen in Overijssel maken. Bezoekers kunnen dan kennis maken met het vakmanschap van de Overijsselse boeren en de kwaliteit van hun producten. 


OverHeerlijk is een initiatief van het agro & food
programma van de provincie Overijssel. Een op de drie vrachtwagens in
Overijssel rijdt met landbouwproducten, 10% van de economie is agro&food
70% van het grondgebied. De provincie stimuleert vanuit het agro & food
programma boeren om samen met verwerkende bedrijven en kennisinstellingen in te
zetten op een duurzame en veilige voedselproductie. Hiervoor is €12 miljoen
beschikbaar. Daarbij gaat het om zes thema’s: gezond produceren, duurzame
voedselbodem, de stal van de toekomst, waardevolle voedselketens, natuurrijk
ondernemen en de boer als buur
 
 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: