Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Deventer

PEEVES

Eenmalige uitvoering van Die Dreigroschenoper in Schouwburg

Door Leven in Deventer
Datum zondag, 10 december 2017
Tijd Van 15:00 tot 18:00
Adres Deventer Schouwburg
Plaats Deventer
Een van de bekendste werken van Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, is te zien tijdens het Brecht Festival Deventer in de Deventer Schouwburg. De opera wordt op 10 december eenmalig uitgevoerd door het volledige ensemble voor hedendaagse muziek INSOMNIO.
 
Het bekendste product van de samenwerking tussen toneelschrijver Bertolt Brecht en componist Kurt Weill - met klassiekers als Die Moritat von Mackie Messer, Seeräuber Jenny, Kanonensong, Polly’s Lied en natuurlijk de Ballade vom angenehmen Leben.
- is al sinds de première in 1928 een succes dankzij de aanstekelijke jazzy muziek en de uitgesproken politieke boodschap.
 
Dreigrosschenoper
Iedereen kent de Dreigroschenoper hoofdpersoon Macheath alias Mackie Messer oftewel Mack the Knife, is een gangster die wil trouwen met Polly Peachum, dochter van Mr. Peachum die een bedelaarssyndicaat beheert. Het begin van een verhaal vol verwikkelingen, intriges, dreigende opstanden, verraad en ondanks alles toch nog een happy end. De musical-achtige opera, gebaseerd op het toneelstuk Beggar’s Opera van de 18de-eeuwse Engelse schrijver John Gay, is ook nog eens een muzikale en swingende aanklacht tegen het kapitalisme, wat de ‘Driestuiver-opera’ verrassend actueel maakt.
 
Bertolt Brecht

De Duitse toneel- schrijver Bertolt Brecht stond bekend om zijn kritiek op de kapitalistische samenleving. Zijn taalgebruik is simpel en direct. De muziek van Kurt Weill sluit hier perfect bij aan: eerlijk en authentiek, eigentijds en rechtdoorzee.
 Ischa Arnoldus Manager Programmering & Podium van de Stad
"Muziektheater van Bertold Brecht uit de jaren ’30. Niet zomaar een stuk, maar muziek en tekst vol maatschappelijke bevlogenheid. Een van mijn favoriete muziekstukken, ik zing stiekem altijd alles mee. Nu uitgevoerd door het volledige Ensemble voor hedendaagse muziek INSOMNIO, professionele zangers en een speciaal samengesteld koor van Deventenaren. Muziek en verhaal waar de bevlogenheid en actualiteit van af spat." 
 
Kaarten zijn te verkrijgen via www.deventerschouwburg.nl.
Het gehele programma van het Brecht Festival Deventer via www.brechtfestivaldeventer.nl
 
INSOMNIO
Die Dreigroschenoper         
Zondag 10 december | 15.00 uur 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: