Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Deventer

DelicaTessa

Pupillentoernooi wordt strijd tussen Nederland en Duitsland

21 nov.
Door: Deventer IJsclub
Jarenlang domineerden de Duitse vrouwen het internationale schaatsen. Anni Friesinger, Jenny Wolf en Claudia Pechstein zorgden ervoor dat Duitsland op zowel op de sprint als op de lange afstanden veel medailles voor de neus van onze Nederlandse toppers wegkaapten. En net nu de hegemonie bij de dames doorbroken lijkt, maakt Nico Ihle het leven van de Nederlandse sprintmannen zuur. Hij is deze winter een voorname kandidaat voor Olympisch goud op de 500 en 1000 meter.

Is de strijd tussen Nederland en Duitsland bij de jongste schaatsers ook zo fel? Die vraag wordt op zaterdagochtend 25 november beantwoord op Sport- en recreatiecentrum De Scheg in Deventer. Dan strijden negen Nederlandse en twee Duitse teams om de eer tijdens het DIJC Internationale Pupillentoernooi. De ploegen bestaan uit drie jongens en drie meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. Afhankelijk van de leeftijd rijden zij een 100, 300, 500 en 700 meter. Als afsluiting is er een estafetterace.

Vrijdag komen de Duitse kinderen in Deventer aan en kunnen dan op De Scheg trainen. Ze worden ondergebracht in gastgezinnen. In totaal zijn ongeveer 50 vrijwilligers betrokken bij de organisatie van de wedstrijd en het onderbrengen van de kinderen.

Evenement: DIJC Internationaal Pupillentoernooi
Datum: zaterdag 25 november van 7.45 tot 11.15 uur
Plaats: kunstijsbaan De Scheg, Deventer
Toegang: gratis

Deel dit bericht

of kopieer deze url: