Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Deventer

Sam&ko

5dec aanbieding


Overig, dinsdag, 5 december 2017
5dec speciaal voor pakjesavond de hele dag zonnen voor maar 7,50

Steun gezocht voor mijn kunstproject - Help mij aan lijsten voor de expositie van mijn 365 appels!


Oproep, woensdag, 8 november 2017
Help mij aan lijsten voor de expositie van mijn 365 appels!
Op 26 december ben ik begonnen met mijn serie “An Apple a Day”, waarin ik elke dag experimenteer met verschillende materialen en technieken maar steeds als onderwerp "de appel" gebruik, als geheel of verwerkt of verrot. Op mijn website en via facebook is het project van dag tot dag te volgen.

Op 25 december 2017 ben ik - Deo volente – klaar met mijn serie van 365 appels. Van deze serie wil ik vervolgens een boekje laten drukken met de 365 appels daarin afgebeeld. Graag wil ik de serie in zijn geheel exposeren in een grote ruimte in de provincie Overijssel. Voor mijn 365 kunstwerkjes heb ik lijsten en andere expositiematerialen nodig.
Steunt u mij om mijn project te laten slagen? Dat kan via Crowdfundingplatform VOORDEKUNST
Ook wordt het delen van mijn project via Facebook of Twitter zeer op prijs gesteld.

Mantelzorgdiner 2017


Oproep, woensdag, 1 november 2017
Mantelzorgers in het zonnetje Helpt u uw moeder, vader, vriend(in) of buren regelmatig met boodschappen doen, koken en poetsen? Dan bent u mantelzorger. Helpt uw dochter, zoon, vriend(in), buren of vrijwilliger u regelmatig in het dagelijks leven? Dan zijn zij uw mantelzorger.   Op 22 december 2017 bestaan Zorggroep Solis en de Stichting IJssellandschap 750 jaar. Een leeftijd en een geschiedenis die het waard is om bij stil te staan. Om dit jubileum te vieren willen wij iets terug geven aan de samenleving waar wij al eeuwen in zijn geworteld. In het bijzonder willen wij iets teruggeven aan mantelzorgers. Op 22 december 2017 gaan wij daarom met eigen medewerkers voor 750 mantelzorgers in en om Deventer in de Lebuïnuskerk een geweldige avond organiseren in de vorm van een diner. Dit feestje wordt gesteund door de Gemeente Deventer en het bedrijfsleven. Bent u mantelzorger of heeft u een mantelzorger? Geef uzelf of uw mantelzorger dan op via www.mantelzorgdiner2017.nl Let wel: wees er snel bij want er is ruimte voor maximaal 750 mantelzorgers.

Centrumbus Deventer


Overig, maandag, 30 oktober 2017
In de maand november voert de Centrumbus Deventer, samen met Bruna in de Korte Bisschopstraat, een leuke actie. Bij inlevering van een gebruikt buskaartje van de Centrumbus krijgt u in de maand november een leuk boekje (literair juweeltje) gratis. In november zijn er 5 verschillende literaire juweeltjes, tegen inlevering van uw gebruikte buskaartje, gratis te verkrijgen. Dus hup met de Centrumbus naar Bruna en genieten van deze prachtige boekjes. We wensen u veel leesplezier en een plezierige rit met onze Centrumbus.

Speenkoord gevonden


Gevonden, donderdag, 26 oktober 2017

Kindermiddag


Overig, vrijdag, 20 oktober 2017
Op 1 november organiseert het Leger des Heils weer een kindermiddag. Vind jij het leuk om te komen zingen, luisteren naar een (bijbel)verhaal, te knutselen en op het eind met allemaal andere kinderen (en ouders) te eten?Dan ben je welkom! Het duurt van 16.00 - 17.45 uur. Het is voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar jongere broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook welkom, voor hen is er genoeg speelgoed om mee te spelen.

Kindermiddag


Overig, donderdag, 19 oktober 2017
Op woensdag 1 november organiseert het Leger des Heils weer een kindermiddag. Alle kinderen van 4-12 jaar welkom, jongere broertjes en zusjes mogen ook mee natuurlijk, zij kunnen lekker spelen.Wat doen we? We beginnen met zingen, daarna luisteren we naar een Bijbelverhaal, gaan we gezellig knutselen en we sluiten de dag af door samen te eten.Begin: 16 uur, einde ca. 17.45 uur.Kom jij ook?

Expositie ‘Groots Gelezen’ Maak kennis met de bestsellers uit de middeleeuwen Van 28 oktober tot en met 7 januari 2018


Oproep, donderdag, 19 oktober 2017
Wat hebben een bijbel, een psalter, een getijdenboek en een brevier met elkaar te maken? Voor de meesten van ons zijn het vage begrippen die iets te maken hebben met religie. Voor Geert Groote en zijn voor- en nazaten waren het praktische boeken die zij veelvuldig gebruikten bij hun dagelijkse geloofsbelijdenis. 

In samenwerking met de Athenaeumbibliotheek stelt Museum Geert Groote Huis een aantal van deze bijzondere middeleeuwse boeken tentoon en vertelt daarbij meer over het gebruik en de functie van deze boeken. 

De expositie loopt van 28 oktober tot en met 7 januari 2017. De entreeprijs is € 5,=.

Ook gebruikt door rijke burgers
Niet alleen geestelijken gebruikten deze religieuze boeken, ook rijke burgers hadden vaak een boek waaruit zij hun gebeden oplazen. Vandaag de dag worden middeleeuwse boeken meestal tentoongesteld om hun schoonheid. De prachtige handgeschreven teksten en felgekleurde miniaturen spreken immers tot de verbeelding. 

Gebruiksvoorwerpen
De boeken hadden in de middeleeuwen echter niet alleen een decoratieve functie, ze werden ook echt gebruikt. Maar hoe? In deze expositie vindt u het antwoord op deze vraag.

Hoogtepunten in de expositie ‘Groots Gelezen’
De hoogtepunten in deze expositie zijn:
• Een gedrukte Bijbel uit 1477, het eerste in het Nederlands gedrukte boek. Wereldwijd zijn er nog maar 50 exemplaren aan ons zijn overgeleverd.
• Een Getijdenboek uit 1477 met prachtige miniaturen, gemaakt in de IJsselstreek. Getijdenboeken werden door leken gebruikt om te bidden. De boeken waren geen officiële kerkelijke boeken, met als gevolg dat de eigenaar het boek zelf kon samenstellen. Ook was het getijdenboek vaak in de volkstaal geschreven en daardoor makkelijker toegankelijk voor de ‘gewone’ man. Het was echt een persoonlijk boek, een geliefd object dat meerdere keren per dag werd opgepakt om uit te lezen.
• Een Bijbel uit 1522 met uitleg van de Bijbelteksten, geïllustreerd door handmatig ingekleurde houtsneden.
• Een aantal boeken vervaardigd in huizen van het Gemeene Leven in Deventer. Onder deze boeken ook het Zusterboek van het Meester Geertshuis, bestaande uit levensbeschrijvingen van 64 zusters uit de periode 1398-1456. Tussengevoegd zijn enkele berichten over de armoede van het huis, de deugden der zusters en de lotgevallen tijdens het Utrechtse schisma (1423-1433). Ook worden de deugden van de zusters beschreven.

Over de expositie
De expositie ‘Groots Gelezen’ loopt van 28 oktober 2017 tot en met 7 januari 2018. Het Museum Geert Groote Huis is geopend van woensdag (11.00 – 16.00 uur) tot en met zondag (13.00 - 16.00 uur). Toegang tot het Museum Geert Groote Huis, inclusief de expositie, kost € 5,=.